www.euromundoglobal.com

Hi participaran vuit autors, entre els dies 11 i el 15 d’abril

La literatura catalana serà la convidada d’honor al Salon International du livre de Quebec  

La literatura catalana serà la convidada d’honor al Salon International du livre de Quebec
 
miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h

La literatura catalana serà la convidada d’honor al Salon International du livre de Quebec que se celebra al Palau de Congressos de Quebec de l’11 al 15 d’abril. És el primer cop d’ençà de la Fira de Frankfurt del 2007 que la literatura catalana és convidada d’honor en un gran esdeveniment literari internacional.

Els autors que seran presents al Quebec per promocionar la seva obra són: Lluís-Anton Baulenas, Maite Carranza , Gabriel Janer Manila, Joan-Lluís Lluís, Arnau Pons, Jaume Pont, Susanna Rafart i Francesc Serés. Tots ells han estat traduïts recentment al francès.

La participació de la literatura catalana en aquesta cita es vehicula a través de l’Institut Ramon Llull, entitat que impulsa les traduccions de literatura catalana. El director adjunt de l’Institut, Àlex Susanna, ha explicat que “esperem que aquesta sigui l’arrencada d’un seguit d’invitacions per a la literatura catalana a les fires internacionals, que ens proporcionen visibilitat col·lectiva”. Susanna ha assenyalat que la invitació del Quebec no és estranya si és té en compte que “el francès s’ha consolidat en els darrers anys com a segona llengua de destí per a les traduccions d’obres en català, amb una mitjana d’una vintena de títols traduïts cada any”. Des de l’any 2007, s’han traduït un centenar de títols del català al francès.

El director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, ha assegurat que aquesta cita és important perquè “la projecció internacional de la nostra cultura és una feina que no s’acaba mai, que necessita continuïtat, constància i serialitat”. Villatoro ha apuntat la “complicitat” entre Catalunya i el Quebec, vinculada al fet de “ser identitats col·lectives que es fonamenten en els pilars de la llengua i la cultura”. A més, ha recordat que entre el Quebec i Catalunya existeix una comissió bilateral on els intercanvis culturals són objectiu preferent”. En els darrers anys, han estat diversos els intercanvis entre Quebec i la cultura catalana: els festivals i les editorials quebequesos han comptat freqüentment amb els nostres autors, i l’ensenyament del català a la Universitat de Montréal ha gaudit d’una gran popularitat des de la seva implantació el 2007.

Els autors participants al saló de Quebec realitzaran més d’una vintena d’actes, entre taules rodones, lectures i firmes de llibres, entre les quals destaca la Matinée Catalane que tindrà lloc dissabte 14 i durant la qual tots ells podran tenir un contacte directe amb el públic de la fira. Tots ells participaran també a l’acte inaugural que se celebrarà dimecres a les 18h i que comptarà amb la intervenció del director adjunt de l’IRL Àlex Susanna.

També prendran part del programa Quebec la Muse , una sèrie d’actes organitzats des de la pròpia fira que tenen lloc a diferents espais de la ciutat i que són de caràcter més íntim, majoritàriament lectures musicades. Aquests actes es desenvolupen a la Chapelle historique du Musée de l’Amérique française, al Palais Montcalm i al Largo Resto-Club.

A banda, compartiran escenari amb alguns dels autors internacionals més destacats convidats a la fira d’enguany, com per exemple Dany Laferrière, president d’honor del Saló, i participaran d’algunes visites escolars per acostar la seva obra al públic més jove.

En el marc de la fira es presentaran també els quatre llibre editats conjuntament amb l’editorial Autrement: Barcelone. Itinéraires et bifurcations, de Mercè Ibarz; Le puzzle catalan, de Llibert Tarragó; Atlas historique de la Catalogne , de Gracia Dorel-Ferré i La Catalogne. Une nation millénaire, de Michel Bourret. Serà en un acte acadèmic coordinat pel professor de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Montréal Èric Viladrich.

Més informació: http://silq.ca/

 

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8