www.euromundoglobal.com

El cicle Tritextuals celebra el Dia Internacional de les Dones

miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h

En aquesta nova sessió del cicle Tritextuals, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el tema és la figura femenina en la literatura i en la vida real sota el prisma d'una crítica i investigadora, Lluïsa Julià, i una autora de reportatges sobre la dona, Anna Tortajada. Eva Piquer presentarà l'acte i Clàudia Font farà una lectura de textos de les autores convidades, seguida d'un diàleg entre les dues escriptores. En acabat, se servirà un piscolabis.

El camp d'investigació de Lluïsa Julià és la literatura moderna i contemporània. Ha treballat especialment autors clàssics com Joaquim Ruyra o Maria Antònia Salvà, sobre els quals realitza estudis, edicions d'obres i biografies i ha editat textos inèdits i correspondència. Cal assenyalar, entre d'altres, obres com Ruyra, inèdit (1991), Joaquim Ruyra, narrador (1992) o l'edició original de la traducció de Mireia (2004) de Frederic Mistral realitzada per Maria Antònia Salvà. La seva darrera obra és Ruyra: l'home i la seva imatge (2010).

 

De la seva banda, Anna Tortajada és escriptora i traductora de l’alemany al català i al castellà de textos tècnics i literaris. Com a escriptora ha conreat diversos gèneres: la novel·la juvenil, alguns contes per a nens i nenes, i un conte per a totes les edats. Ha publicat llibres de viatge i denúncia: El crit silenciat, Filles de la sorra, i Per fi, Brasil (amb la col·laboració de Natza Farré). També ha escrit novel·la històrica: Crònica d’una reina i La dama. És autora de Les habitacions tancades, publicada per Amsterdam (2007). Acaba de publicar La filla de l'hostalera (2010).

 

Dia: Dimecres, 2 de març de 2011.

Hora: 19.30 hores.

Lloc: Espai Mallorca-Xalar Cafè. (Carrer del Carme, 55, Barcelona)

Organitza: Associació d’Escriptors en Llengua Catalana

Ho patrocinen: CEDRO, Institució de les Lletres Catalanes i Ajuntament de Barcelona

Amb la col·laboració de: Espai Mallorca

Entrada lliure                                                                Barcelona, 1  de març de 2011

 

Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Ateneu Barcelonès C/ Canuda, 6 - 5è. 08002 Barcelona. T. 933027828

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8