www.euromundoglobal.com
La literatura i els llibres envaeixen escenaris i carrers a partir de demà amb Litterarum Móra d’Ebre
Ampliar

La literatura i els llibres envaeixen escenaris i carrers a partir de demà amb Litterarum Móra d’Ebre

Enviado por José Antonio Sierra

lunes 28 de mayo de 2018, 16:01h

26MAY18.- La fira d’espectacles literaris portarà fins a 35 propostes d’arts en viu a la capital de la Ribera d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc més de 30 autors en un cap de setmana en què Móra d’Ebre esdevindrà l’epicentre de la literatura en català

Demà arrenca el millor Litterarum i la millor Fira del Llibre Ebrenc. Des de dijous 24 i fins a diumenge 27 de maig la capital de la Ribera d’Ebre serà l’escenari en què es podran veure i viure més d’una trentena d’espectacles de diverses disciplines inspirats en escriptors de la literatura d’arreu dels Països Catalans. Joan Brossa, Joana Raspall, Montserrat Roig, Sònia Moll, Enric Casasses, Artur Bladé, Josep Pla, Pere Quart, Joan Maragall, Vicent Andrés Estellés, són alguns dels escriptors els textos dels quals han inspirat artistes com Roger Mas, Tomàs de los Santos, Joma, Òscar Intente, Alessio Arena, Borja Penalba, Meritxell Gené, Maria Mauri o el Grup Macedònia, presents en aquesta onzena edició de Litterarum. A més, la 15a edició de la Fira del Llibre Ebrenc tindrà quatre taules en tres dies de presentacions de llibres amb més de 30 autors convidats, que amb la carpa llibreria de 150 m2 faran gaudir d’allò més els amants del paper imprès editat.

El president del CONCA a la inauguració. La inauguració d’ambdues fires, Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc, serà dijous 24 a les vuit de la tarda a càrrec de Carles Duarte Montserrat, poeta, lingüista i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), i les autoritats del municipi. Amb la figura de Carles Duarte es pretén vincular encara més aquestes activitats amb els plans culturals nacionals que aquesta entitat treballa i fomenta. Litterarum en els seus inicis ja va rebre suport i molta empenta per treballar els seus objectius per part del CONCA i en especial de Duarte, persona amb una llarga trajectòria de treball en pro de la valoració i el reforç social de la cultura en el seu sentit més ampli.

Espectacles de literatura i patrimoni. Litterarum arriba a la seva onzena edició amb xifres de rècord. La fira d’espectacles programa enguany per a públic gairebé trenta actuacions en 13 espais diferents escampats per tota la vila. Molts dels quals d’alt valor patrimonial local i comarcal, com ara el castell dels Entença o el nucli antic, i altres de gran bellesa paisatgística, amb el riu Ebre com a eix central de la proposta artística. Des de dijous, en què es realitzen ja espectacles per a públic familiar a les 18 h, fins a diumenge a les 13 h, es poden veure fins a 25 espectacles, 19 de gratuïts i 6 de pagament a preus populars. L’objectiu és omplir de música, paraula i literatura la cèntrica plaça de Dalt, sobretot, per refermar una vegada més la simbiosi entre literatura i patrimoni, i la voluntat de la fira de posar en valor i projectar el patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre a través de la literatura catalana. Els programadors també podran veure més propostes escèniques que mai, tant pel nombre d’artistes, com d’espectacles (fins a 35) i d’espais escènics, gràcies a les 4 taules de tastos d’espectacles i a 10 espectacles exclusivament programats per a ells.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8