www.euromundoglobal.com

La cantant mallorquina presentarà el seu darrer treball en el marc del FITB

Concha Buika durante su conferencia de prensa
Concha Buika durante su conferencia de prensa

Concha Buika saluda a Bogotà en català

miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h
El concert que oferirà Concha Buika el proper 23 de març a la Plaça de Toros de Bogotà és un dels moments més esperats del XII Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotà. Un Festival que enguany té Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor amb una programació organitzada des de l’Institut Ramon Llull i que inclou entre els seus plats forts aquest concert.
Com a prèvia de l’actuació, Buika ha ofert aquest dimarts una roda de premsa que ha començat dient “Bona tarda, per a mi és un orgull poder dur Ses Illes i Catalunya aquí al Festival de Bogotà”. La cantant ha afirmat que per a ella és un honor poder representar la seva terra i ha avançat que en el recital del proper dimarts cantarà alguns temes en “mallorquí, la meva llengua que per a mi és igual que la llengua catalana”.

Buika, presentarà el seu nou treball: El último trago. Homenaje a Chavela Vargas. A preguntes dels periodistes, la cantant mallorquina ha explicat que el Mediterrani, les seves costums i les seves tradicions són una constant en la seva obra, i ha recordat que tant Catalunya com Balears han estat sempre “terres amb la porta oberta”. “Som aquí des de Catalunya, des de Mallorca i des d’Àfrica per demostrar que no hi ha distàncies, sinó que les distàncies les imposa la por”, ha afirmat.

En la mateixa línia s’ha expressat el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, que ha assenyalat que “Concha Buika representa allò que nosaltres entenem per cultura catalana, una cultura oberta i diversa”. Bargalló ha recordat que la de Bogotà no serà l’única actuació de Buika a Colòmbia sinó que també serà present a Cali i Medellín, a més del festival de las Artes de Costa Rica.

En la seva aparició davant la premsa, Buika ha estat acompanyada per la jove cantant colombiana Nakí, que actuarà prèviament a ella. En finalitzar l’acte, la líder afrocolombiana Ana Vanessa Aguilar ha entregat a Concha Buika un obsequi “en nom de les dones negres de Colòmbia com agraïment i reconeixement”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8