www.euromundoglobal.com

Un any després de la gran retrospectiva de l’artista que es va fer a la Tate Modern Gallery

El Yorkshire Sculpture Park inaugura la més gran exposició d’escultures  de Miró que s’ha vist mai al Regne Unit

miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h

Un any després de l’èxit de l’exposició Joan Miró: the ladder of escape (Joan Miró: l’escala de l’evasió) que va acollir la Tate Modern Gallery entre abril i setembre de l’any passat i que va atraure més de 300.000 visitants, Miró torna a ser protagonista al Regne Unit amb l’exposició d’escultura més gran de l’artista que s’hi hagi celebrat fins ara.

El Yorkshire Sculpture Park ha preparat la mostra Miró: Sculpture, que s’inaugura aquest dissabte, en col·laboració amb la família i les Fundacions de Palma i Barcelona, i amb el suport de l’Institut Ramon Llull. En total, més d’un centenar d’obres que es podran visitar fins al 6 de gener de l’any vinent, coincidint amb l’any olímpic que viurà la capital britànica i que s’espera que atregui un nombre encara major de visitants.

Miró va produir unes 400 escultures i un nombre similar d’obres en ceràmica, la majoria en el darrer període de la seva vida. Ara, el YSP es proposa traçar l’evolució de les escultures de Miró entre 1946 i 1982, tot combinant espais interiors i fantàstics escenaris exteriors.

Miró: Sculpture inclou 96 escultures i 22 dibuixos, provinents de museus i col·leccions privades d'arreu del món i que l'artista va idear entre el 1946 i el 1982. El principal atractiu és la combinació dels bronzes, ceràmiques i guixos amb peces de grans dimensions que l'artista va dissenyar per espais exteriors, i que per primera vegada s'exposen conjuntament en un parc artístic.

La mostra s’integrarà dins un programa cultural, amb música, poesia i activitats familiars per fer arribar l’obra de Miró al gran públic.

L'exposició de Joan Miró al YSP arriba just després que el centre artístic hagi finalitzat una mostra del també català Jaume Plensa, que també va comptar amb el suport de l’IRL.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8