www.euromundoglobal.com

El Llull i Liveurope col·laboren per promoure artistes emergents de Catalunya i les Illes Balears en sales d’Europa

  • Enviado por José Antonio Sierra (JAS)

miércoles 29 de mayo de 2019, 15:43h

29MAY19 .- Liveurope és una iniciativa europea que dona suport a les sales de música en viu amb la finalitat de promoure la circulació d'artistes europeus emergents. Creada el 2014, la plataforma acull 15 sales de tota Europa, entre elles l’Apolo de Barcelona, reunint una audiència de més de 2,5 milions de persones a l’any.

Amb la col·laboració de l’IRL, s’ha creat el programa Soundcat, un acord per incentivar i afavorir la programació de grups de música catalans i balears emergents a sales de concerts membres de la xarxa Liveurope. El proper 31 de maig, la seu de l’Institut Ramon Llull acollirà reunions ràpides entre els programadors de les diferents sales d’Europa membres de la xarxa amb representants d’artistes catalanobalears amb l’objectiu que es coneguin, intercanviïn i presentin els seus projectes, potenciant així possibilitats de programació de concerts.

Liveurope, programa que compta amb el recolzament de la Comissió Europea a través dels ajuts de Creative Europe, col·labora amb sales de concerts europees que actuen en la promoció del talent europeu per tal de generar efectes duradors en termes de circulació transfronterera del repertori europeu.

La plataforma funciona com una xarxa col·lectiva per animar els seus membres a arriscar-se i programar major nombre d’artistes fora de la seva zona de confort geogràfic. En 4 anys, Liveurope ha promogut més de 1800 artistes europeus emergents de més de 30 nacionalitats. Entre els artistes catalans que han actuat en les sales de Liveurope hi ha noms com beGun, Awwz, Fur Coat o Nuria Graham, entre d’altres.

Enguany, s’ha apostat per una major projecció de la música emergent en l’àmbit del pop rock-indie de Catalunya i de les Illes Balears en un circuit estable de prestigi europeu. En aquest sentit, l’Institut Ramon Llull donarà suport econòmic als espais que proposin i programin artistes catalanobalears. Aquestes sales, integrants de la xarxa Liveurope, són: A38 (Budapest, Hongria), BLÅ (Oslo, Noruega), FZW (Dortmund, Alemanya), L'Aéronef (Lille, França), Melkweg (Amsterdam, Països Baixos), Musicbox (Lisboa, Portugal), Rockhal (Roch-sur-Alzette, Luxemburg), Stodola (Varsòvia, Polònia), VEGA (Copenhagen, Dinamarca), Village Underground (Londres, Regne Unit), Kino Siska (Ljubljana, Eslovènia), Ancienne Belgique (Brussel·les, Bèlgica), Palac Akropolis (Praga, República Txeca) i Santeria Toscana 31(Milàn ).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de Euro Mundo Global

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8