www.euromundoglobal.com

És la sisena mostra més visitada en tota la història de la Tate Modern

L’exposició de Joan Miró a la Tate Modern de Londres ha rebut més de 300.000 visitants

miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h
L’exposició de Joan Miró a la Tate Modern de Londres ha rebut més de 300.000 visitants

L’exposició Joan Miró: The Ladder of Escape ha rebut més de 300.000 visitants en els 6 mesos en què s’ha pogut visitar a la Tate Modern de Londres. Organitzada per la Tate Modern i la Fundació Joan Miró de Barcelona amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la mostra va tancar portes ahir amb un balanç de visitants que la situa com la sisena gran exposició més vista a la Tate Modern des que es va inaugurar l’any 2000. De les 57 grans exposicions temporals que la Tate Modern havia organitzat fins ara, les més vistes han estat Matisse Picasso, Edward Hopper, Gauguin: Maker of Myth, Frida Kahlo i Mark Rothko.

Per als qui no l’hagin pogut veure a Londres, Joan Miró: L’escala de l’evasió es podrà veure també a la Fundació Joan Miró de Barcelona a partir del 14 d’octubre i a la National Gallery of Art de Washington al maig del 2012.

L’exposició de Joan Miró a la Tate Modern de Londres ha estat l’eix central del cicle Miró & Catalan Culture, organitzat per l’Institut Ramon Llull en coordinació amb alguns dels principals equipaments i festivals de la capital del Regne Unit per presentar una mostra de l’actualitat cultural catalana entre l’abril i el setembre de 2011. En total s’hi han presentat una vintena de propostes.

Miró & Catalan Culture

A part d’acollir la major exposició de Joan Miró realitzada al Regne Unit en els darrers 50 anys, la Tate Modern ha estat també escenari del simposi “Art and Politics”, amb la participació de Frederic Amat, Robert Lubar i Willian Jeffrett, juntament amb els comissaris de la mostra, Marko Daniel i Matthew Gale; Jon Bird, Gill Perry, Ngel Warburton i Eva Bosch. Entre les activitats que acollia el museu, cal destacar les sessions en què es posava de manifest la relació de l’artista amb cineastes com Pere Portabella i artistes com Joan Baixas.

En el camp de les arts visuals, el cicle també inclou Jaume Plensa al Yorkshire Sculpture Park, la mostra més significativa de l’artista al Regne Unit, que acull diàriament prop d’un miler de persones i es podrà visitar fins al gener de 2012. L’Institut Ramon Llull ha donat suport a l’organització de les sessions entorn de la figura de l’artista: una xerrada de Jaume Plensa sobre la seva obra i un seminari liderat pels comissaris del parc i Laurie Peake, directora de programació a la Biennal d’art de Liverpool. Es celebraran els propers dies 23 i 24 de setembre i posaran el punt final al cicle Miró & Catalan Culture.

Dins el cicle, ha destacat la programació de dansa al Sadler’s Wells Theatre, considerat capdavanter a nivell internacional. Les actuacions de Tap Olé, Nats Nuts i Sol Picó van aconseguir un gran èxit de públic. La publicació Metrolife , en referència a l’espectacle Tapeando de Tap Olé, afirmava “Veient els quatre ballarins de Tap Olé un es pregunta com és possible que ningú hagi caigut abans en la idea de fusionar la guitarra clàssica espanyola i el claqué. És un matrimoni perfecte, una combinació totalment orgànica del ritme i la síncope”.

La programació musical ha estat una de les més completes del cicle. Des de l’actuació del pianista Agustí Fernández, fins a la música de Jordi Savall, passant per les Catalan Jazz Nights, dos vespres en què el club londinenc 606 es va omplir de gom a gom per gaudir de les actuacions de Biel Ballester Trio, Carles Benavent Quartet, CSM (Colina-Sambeat-Miralta) i Miquel Fernández Quartet. La revista Jazzwise , la més venuda del sector al Regne Unit, afirmà: "El jazz català té una inflexió característica de la Mediterrània, capturant una amalgama de jazz post-bebop i música local d’inspiració folk. Així, les nits al 606 ens mostren una instantània d'alguns dels millors grups catalans que actualment formen part del circuit”.

L’abast musical del cicle s’ha estès més enllà de la capital britànica: els grups Aias, Les Aus i Mishima, han protagonitzat la gira Catalan Pop on Tour, amb parada als prestigosos festivals The Great Escape de Brighton i el Liverpool Sound City i a la sala The Bull and Gate de Londres.

Com a projecte transfronterer, cal destacar “Gravity”, una coproducció del festival londinenc Greenwich + Docklands i FiraTàrrega, en què vuit companyies de teatre angleses, catalanes i balears s’unien en un muntatge amb dansa, teatre, circ i instal·lació, inspirat en la força de la gravetat i que s’ha presentat als dos certamens. Aquesta proposta va obrir el festival anglès, que també va comptar amb l’actuació de la companyia de dansa Mar Gómez.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8