Boletín Cultural

La mostra de cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta el cartell de la 22a edició

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, se celebrarà a Lleida del 8 al 15 d’abril.

Sábado 13 de febrero de 2016

13FEB-16.- La Mostra, que se celebrarà a Lleida del 8 al 15 d'abril, ha presentat el cartell de la seva 22a edició: una creació del dibuixant i periodista de Lleida Alfons López.



L’autor ens explica el procés de creació del cartell: “Aquesta imatge se’m va acudir revisant antics cartells de la Mostra. Feia temps que no hi havia la presència de la figura humana i he volgut mostrar una imatge prou neutra, perquè a La Mostra hi ha aportacions de molts països llatinoamericans.” I afegeix: “És una il·lustració neoexpressionista on el càmera representa els diferents països i l’ull vol significar les diferents visions que tenen els autors que hi participen. Les tres taques de colors càlids que es poden veure, són els colors que a mi m’inspiren els meus viatges a llatinoamèrica.”

Dibuixant i periodista, Alfons López va néixer a Lleida l’any 1950. Al 1975 va crear la revista Butifarra! , publicació pionera en aplicar la historieta de forma pedagògica i política al servei dels moviments populars que lluitaven contra la dictadura. Posteriorment va dirigir les revistes Cul- de- Sac, De la Historieta i Angelitos negros.

La seva obra s'ha publicat a França, Alemanya, Itàlia, Grècia, Mèxic, Nicaragua, El Salvador, Equador, Bolívia i Perú. A Espanya cal destacar les seves col·laboracions a les revistes TBO, Patufet, El papus, El jueves, El Viejo Topo, Rambla i Cimoc, així com als diaris: Diario de Barcelona, Mundo, Avui, La Vanguardia i El Periodico. Els últims llibres o àlbums publicats han estat: “La Saga de Chaves”; “Silencios”,”La juventud del Capitán Trueno”; “Estraperlo y Tranvía”; “Máxima Discreción”;” Malvados e imbéciles” i la col·lecció de llibres de butxaca “Pasen y vean” al voltant de temes d'actualitat política.

L'any 2011 va guanyar el Premi Nacional de Cultura de Còmic per l'obra en equip: “Mil Vidas Más, Miguel Nuñez”.

Actualment fa l'acudit a l'edició digital del diari Público.

SECCIONS OFICIALS, PREMIS I ACTIVITATS OMPLIRAN LA 22a EDICIÓ DE LA MOSTRA

Recordem breument que la Mostra comptarà amb les Seccions Oficials de Llargmetratges, Curtmetratges i Documentals.

També es duran a terme les habituals Sessions Especials, els Matinals infantils, el Festival iberoamericà de publicitat “El Sol”, i com en cada edició hi haurà una exposició.

Durant la inauguració del certamen, el divendres 8 d'abril, es concediran els Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

LA MOSTRA DE CINE LATINOAMERICANO DE CATALUÑA PRESENTA EL CARTEL DE LA 22a EDICIÓN

Organizado por el Ayuntamiento de Lleida y el Centro Latinoamericano, se celebrará en Lleida del 8 al 15 de abril.

La Mostra, que se celebrará en Lleida del 8 al 15 de abril, ha presentado el cartel de su 22a edición: una creación del dibujante y periodista de Lleida Alfons López.

El autor nos explica el proceso de creación del cartel: “Esta imagen se me ocurrió revisando antiguos carteles de la Mostra. Hacía tiempo que no había la presencia de la figura humana y he querido mostrar una imagen suficientemente neutra, porque en La Mostra hay aportaciones de muchos países latinoamericanos.” y añade: “Es una ilustración neo-expresionista donde el cámara representa los diferentes países y el ojo quiere significar las diferentes visiones que tienen los autores que participan. Las tres manchas de colores cálidos que se pueden ver, son los colores que a mí me inspiran mis viajes a Latinoamérica.”

Dibujante y periodista, Alfons López nació en Lleida en 1950. En 1975 creó la revistaButifarra! , publicación pionera en aplicar la historieta de forma pedagógica y política al servicio de los movimientos populares que luchaban contra la dictadura. Posteriormente dirigió las revistas Cul- de- Sac, De la Historieta y Angelitos negros.

Su obra se ha publicat en Francia, Alemania, Italia, Grecia, México, Nicaragua, El Salvador, Ecuador, Bolivia y Perú. En España cabe destacar sus colaboraciones en las revistas TBO, Patufet, El papus, El jueves, El Viejo Topo, Rambla y Cimoc, así como en los diarios: Diario de Barcelona, Mundo, Avui, La Vanguardia y El Periódico. Los últimos libros o álbumes publicados han sido: “La Saga de Chaves”; “Silencios”, ”La juventud del Capitán Trueno”; “Estraperlo y Tranvía”; “Máxima Discreción”;” Malvados e imbéciles” y la colección de libros de bolsillo “Pasen y vean” acerca de temas de actualidad política.

En 2011 ganó el Premio Nacional de Cultura de Cómic por la obra en equipo: “Mil Vidas Más, Miguel Nuñez”.

Actualmente hace la tira cómica en la edición digital del diario Público.

SECCIONES OFICIALES, PREMIOS Y ACTIVIDADES LLENARAN LA 22a EDICIÓN DE LA MOSTRA

Recordamos brevemente que la Mostra contará con las Secciones Oficiales de Largometrajes, Cortometrajes y Documentales.

También tendrán lugar las habituales Sesiones Especiales, los Matinales infantiles, el Festival iberoamericano de publicidad “El Sol”, y como es habitual habrá una exposición.

Durante la inauguración del certamen, el viernes 8 de abril, se concederán los Premios de Honor de la Mostra, los Premios Jordi Dauder a la creatividad en el cine catalán y el Premio Ángel Fernández Santos.