www.euromundoglobal.com

Iolanda Batallé, nova directora de l’Institut Ramon Llull

Enviado por José Antonio Sierra

Por Julia Sáez-Angulo
jueves 27 de septiembre de 2018, 14:26h

27SEP18 – BARCELONA.- La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada avui dimecres 26 de setembre, ha nomenat Iolanda Batallé com a nova directora de l’Institut Ramon Llull. L'escriptora i editora substituirà Manuel Forcano, que ha ocupat el càrrec dos anys i mig

Iolanda Batallé, nova directora de l’Institut Ramon Llull

Han participat a la Junta Rectora de l’IRL: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya com a president; Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear; Jaume Asens, tercer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Laura Borràs, consellera de Cultura; Natàlia Mas, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea; Maria Dolors Portús, secretaria general de Cultura; Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural; Ester Franquesa; directora general de Política Lingüística; Josep Pallarés,, director general d’Universitats; Guillem J. Fullana, secretari general de Cultura del Govern Balear; Esteve Caramés, director de Promoció deSectrors Culturals de l’Ajuntament de Barcelona; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Mariàngela Villalonga, vicepresidenta de la mateixa institució; Xavier Gil, vicepresident tercer de la Xarxa Vives d’Universitats; Isabel Clara – Simó, degana de la Institució de les Lletres Catalanes; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Maria Isabel Buldó, secretària del Consell de Direcció i Josep Marcé, gerent de l’IRL. A la reunió també ha assistit, Iolanda Batallé, nova directora de l’IRL.

Iolanda Batallé, escriptora i editora.

Nascuda a Barcelona el 1971, és Llicenciada en Filologia Anglesa (Universitat de Barcelona i Universitat de Southampton) i té un MBA per ESADE i la Universitat de Berkeley. Ha realitzat diverses estades en centres d’estudis estrangers com la Universitat de de Niça o la de Braga.

Des del 1990 col·labora en diversos mitjans de comunicació com ara El Observador, Diari de Girona, COM Ràdio o RAC 1. Ha estat editora i cap de premsa de Random House Mondadori (fins al 2009).

Des del 2009 és directora editorial dels segells Bridge i Galera del grup Enciclopèdia Catalana. Batallé també és editora i fundadora de :Rata i Catedral, del mateix grup editorial.

Batallé també és professora del Màster d’Edició de la UPF (des de 2008) i del Màster de Creació Literària de la mateixa universitat (des del 2016). Prèviament havia estat professora de literatura espanyola i llatinoamericana a Califòrnia.

Com a escriptora ha publicat el 2009 la novel·la La memòria de les formigues, i el 2011, el recull de contes El límit exacte dels nostres cossos. L’any 2013 va obtenir el premi de novel·la Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8