www.euromundoglobal.com

L’Institut Ramon Llull promou la docència d’estudis catalans a la London School of Economics

miércoles 22 de octubre de 2014, 11:21h

L’Institut Ramon Llull (IRL) promou per aquest curs 2012-2013 la implantació d’estudis catalans la London School of Economics, un dels centres universitaris més prestigiosos del Regne Unit. També ampliarà els estudis ja existents a la Universitat de Granada.

La London School of Economics and Political Science és una universitat especialitzada, centrada en les ciències socials en sentit ampli. Creada el 1895, forma part de la Universitat de Londres, i gaudeix d’un gran prestigi per a la seva excel·lència acadèmica. Entre els seus antics alumnes hi ha 18 Premis Nobel, 34 caps d'Estat i diversos Premis Pulitzer i membres de l'Acadèmia Britànica.

Per al curs 2012-2013, s’ha subscrit un conveni de col·laboració entre la London School of Economics i l’IRL per a la docència de llengua catalana al centre de llengües de la universitat, oberta també a estudiants de fora de la universitat. El català s’hi introdueix com a Certificate Language Course, amb el mateix estatus que les altres llengües estrangeres ofertes per la universitat i una durada lectiva de 40 hores.

Al Regne Unit hi ha un total de 17 universitats que imparteixen docència d’estudis catalans amb el suport de l’IRL.

Per altra banda, a la Universitat de Granada s’hi imparteixen estudis catalans des dels anys 60, actualment a càrrec de la professora Lourdes Sánchez. A partir del curs acadèmic 2012-2013 s’inicia, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, un projecte d’ampliació i consolidació dels estudis catalans, de manera que s’oferiran 30 crèdits de llengua i cultura catalanes a la Facultat de Lletres de la universitat i també 6 crèdits de llengua a la Facultat de Traducció i Interpretació, que gradualment s’ampliaran fins a un total de 18 crèdits. La Universitat de Granada fou pionera a l’Estat en la introducció dels estudis de Traducció, i actualment és la que ofereix més oferta lingüística de segones i terceres llengües i gaudeix d’un reconeixement acadèmic de primer ordre.

La col·laboració entre l’IRL i la Universitat de Granada no és nova. Des de l’any 2003 s’hi organitzen exàmens per a la certificació de coneixements de llengua catalana, amb un total de més de setanta inscrits en aquests gairebé 10 anys.

A banda de la Universitat de Granada, hi ha un total de 9 universitats més de l’Estat espanyol que ofereixen estudis catalans, entre les quals s’inclouen la Universidade de Santiago de Compostela (amb docència tant a la Facultat de Lletres com al Centre de Llengües), la Universidad de Alcalá de Henares i la Universidad Nacional de Educación a Distancia, que també reben un ajut de l’IRL per a aquesta docència.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8