www.euromundoglobal.com
La mostra de cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta el cartell de la 22a edició

La mostra de cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta el cartell de la 22a edició

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, se celebrarà a Lleida del 8 al 15 d’abril.

sábado 13 de febrero de 2016, 00:45h

13FEB-16.- La Mostra, que se celebrarà a Lleida del 8 al 15 d'abril, ha presentat el cartell de la seva 22a edició: una creació del dibuixant i periodista de Lleida Alfons López.

L’autor ens explica el procés de creació del cartell: “Aquesta imatge se’m va acudir revisant antics cartells de la Mostra. Feia temps que no hi havia la presència de la figura humana i he volgut mostrar una imatge prou neutra, perquè a La Mostra hi ha aportacions de molts països llatinoamericans.” I afegeix: “És una il·lustració neoexpressionista on el càmera representa els diferents països i l’ull vol significar les diferents visions que tenen els autors que hi participen. Les tres taques de colors càlids que es poden veure, són els colors que a mi m’inspiren els meus viatges a llatinoamèrica.”

Dibuixant i periodista, Alfons López va néixer a Lleida l’any 1950. Al 1975 va crear la revista Butifarra! , publicació pionera en aplicar la historieta de forma pedagògica i política al servei dels moviments populars que lluitaven contra la dictadura. Posteriorment va dirigir les revistes Cul- de- Sac, De la Historieta i Angelitos negros.

La seva obra s'ha publicat a França, Alemanya, Itàlia, Grècia, Mèxic, Nicaragua, El Salvador, Equador, Bolívia i Perú. A Espanya cal destacar les seves col·laboracions a les revistes TBO, Patufet, El papus, El jueves, El Viejo Topo, Rambla i Cimoc, així com als diaris: Diario de Barcelona, Mundo, Avui, La Vanguardia i El Periodico. Els últims llibres o àlbums publicats han estat: “La Saga de Chaves”; “Silencios”,”La juventud del Capitán Trueno”; “Estraperlo y Tranvía”; “Máxima Discreción”;” Malvados e imbéciles” i la col·lecció de llibres de butxaca “Pasen y vean” al voltant de temes d'actualitat política.

L'any 2011 va guanyar el Premi Nacional de Cultura de Còmic per l'obra en equip: “Mil Vidas Más, Miguel Nuñez”.

Actualment fa l'acudit a l'edició digital del diari Público.

SECCIONS OFICIALS, PREMIS I ACTIVITATS OMPLIRAN LA 22a EDICIÓ DE LA MOSTRA

Recordem breument que la Mostra comptarà amb les Seccions Oficials de Llargmetratges, Curtmetratges i Documentals.

També es duran a terme les habituals Sessions Especials, els Matinals infantils, el Festival iberoamericà de publicitat “El Sol”, i com en cada edició hi haurà una exposició.

Durant la inauguració del certamen, el divendres 8 d'abril, es concediran els Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

LA MOSTRA DE CINE LATINOAMERICANO DE CATALUÑA PRESENTA EL CARTEL DE LA 22a EDICIÓN

Organizado por el Ayuntamiento de Lleida y el Centro Latinoamericano, se celebrará en Lleida del 8 al 15 de abril.

La Mostra, que se celebrará en Lleida del 8 al 15 de abril, ha presentado el cartel de su 22a edición: una creación del dibujante y periodista de Lleida Alfons López.

El autor nos explica el proceso de creación del cartel: “Esta imagen se me ocurrió revisando antiguos carteles de la Mostra. Hacía tiempo que no había la presencia de la figura humana y he querido mostrar una imagen suficientemente neutra, porque en La Mostra hay aportaciones de muchos países latinoamericanos.” y añade: “Es una ilustración neo-expresionista donde el cámara representa los diferentes países y el ojo quiere significar las diferentes visiones que tienen los autores que participan. Las tres manchas de colores cálidos que se pueden ver, son los colores que a mí me inspiran mis viajes a Latinoamérica.”

Dibujante y periodista, Alfons López nació en Lleida en 1950. En 1975 creó la revistaButifarra! , publicación pionera en aplicar la historieta de forma pedagógica y política al servicio de los movimientos populares que luchaban contra la dictadura. Posteriormente dirigió las revistas Cul- de- Sac, De la Historieta y Angelitos negros.

Su obra se ha publicat en Francia, Alemania, Italia, Grecia, México, Nicaragua, El Salvador, Ecuador, Bolivia y Perú. En España cabe destacar sus colaboraciones en las revistas TBO, Patufet, El papus, El jueves, El Viejo Topo, Rambla y Cimoc, así como en los diarios: Diario de Barcelona, Mundo, Avui, La Vanguardia y El Periódico. Los últimos libros o álbumes publicados han sido: “La Saga de Chaves”; “Silencios”, ”La juventud del Capitán Trueno”; “Estraperlo y Tranvía”; “Máxima Discreción”;” Malvados e imbéciles” y la colección de libros de bolsillo “Pasen y vean” acerca de temas de actualidad política.

En 2011 ganó el Premio Nacional de Cultura de Cómic por la obra en equipo: “Mil Vidas Más, Miguel Nuñez”.

Actualmente hace la tira cómica en la edición digital del diario Público.

SECCIONES OFICIALES, PREMIOS Y ACTIVIDADES LLENARAN LA 22a EDICIÓN DE LA MOSTRA

Recordamos brevemente que la Mostra contará con las Secciones Oficiales de Largometrajes, Cortometrajes y Documentales.

También tendrán lugar las habituales Sesiones Especiales, los Matinales infantiles, el Festival iberoamericano de publicidad “El Sol”, y como es habitual habrá una exposición.

Durante la inauguración del certamen, el viernes 8 de abril, se concederán los Premios de Honor de la Mostra, los Premios Jordi Dauder a la creatividad en el cine catalán y el Premio Ángel Fernández Santos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (19)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | Hemeroteca | Índice temático | Sitemap News | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
EURO MUNDO GLOBAL
C/ Piedras Vivas, 1 Bajo, 28692.Villafranca del Castillo, Madrid - España :: Tlf. 91 815 46 69 Contacto
EMGCibeles.net, Soluciones Web, Gestor de Contenidos, Especializados en medios de comunicación.EditMaker 7.8